PANORAMA

MARQUEE

SELAMAT DATANG KE BLOG RASMI SMK BATU SAPI SANDAKAN.

MEMBER LIKE

20 April 2014

KENDURI KESYUKURAN SMK BATU SAPI

18 April 2014 - 2.00 petang AJK sembelihan menuju ke Batu 10 untuk menyembelih Lembu untuk majlis kenduri ke esokkan harinya.

 Operasi tumbankan lembu untuk disembelih

 Persiapan lubang untuk penyembelihan

Cikgu Rahman mengali lubang 

 Pantas bertindak, berjaya tumbangkan sapi dan ikat kemas

 Bersedia 


Berkerjasama  

 Selesai sembelih lembu

 Operasi melapah daging lembu

 Gembira menjalankan tugas dengan iklas

 Operasi pindahkan daging-daging lembu ke kereta cikgu Arafa untuk di hantar ke SMK Batu Sapi

Tiba di SMK Batu Sapi

 Pn. Pengetua Pn. Hj. Normah Hj. Husin bersama- sama guru-guru memotong daging lembu untuk masakan. Menu Daging Masak Ros oleh Chef Cikgu Rusdi dan rakan-rakan.

 Cikgu Safri, cikgu Roslan dan cikgu Arafa memotong tulang untuk masak sup tulang.

 berkerjasama dengan ikhlas



Teknik bersihkan perut lembu

 Solat magrib berjemaah



 Persediaan memasak sup tulang
Cikgu Len, Cikgu Sumarni, Cikgu Mimi, Ustazah Salina dan Cikgu Asiah

Pn. Pengetua Pn. Hj. Normah Hj. Husin bersama guru-guru turut sama dalam aktiviti memasak 


 Siapan daging untuk masak Ros selesai
 Mesra

Persiapan menu-menu tambahan seperti kek coklat, kek cheese, kek polkadot dan agar-agar



Tiada ulasan:

Pengikut